Poezii Ioana Haitchi

Poezii Ioana Haitchi

...

Poezii Ioana Haitchi

...

Poezii Ioana Haitchi

...

Poezii Ioana Haitchi

...

Poezii Ioana Haitchi

...

Cincopa Gallery

...

Poezii Ioana Haitchi

...

Sports

Totalul afișărilor de pagină

Imagini pentru teme create de Storman. Un produs Blogger.

Copyright © Ioana Haitchi 2013 - 2016

Copyright © Ioana Haitchi 2013 - 2016

Map Counter

Translations

FWT Homepage Translator

Ioana Haitchi on You Tube

https://www.youtube.com/c/IoanaHaitchi?gvnc=1

Ioana Haitchi on Pinterest

Persoane interesate

Most Trending

Sponsor

Recent comments

Popular Posts

marți, 7 iunie 2016

Ană, zorile să varsă…

În general, românu’ e deştept şi cu gura mare până la ora de matematică. Acolo se aşază în ultima bancă şi începe să numere secundele până “se sună”. Acest complex a fost dezvoltat în ideea, că nu oricine ştie şi o poate învăţa pe distinsa matematica, deşi, doamna asta e chiar de comitet. I-au sucit înţelesurile chiar aceia care au stat în prima bancă, pedepsiţi fiind.

Azi, reinventăm conceptul românului deştept, purtându-l pe la toate olimpiadele posibile, de la matematică până la ultima redută a manualului alternativ. Copiii vin acasă cu medalii la gât, apar pe Facebook sub sloganul “nu distribui că nu interesează pe nimeni”, iar apoi, dispar şi se reinstalează gălăgia mioritică a poporului primordial. 

E tare greu în ţara asta până creşti mare. Eşti obligat să spui o grămadă de rime cu pretenţie de poezie şi mai mult, trebuie să ai pe faţă întotdeauna un zâmbet fericit. Încă mai cumperi flori, încă mai plăteşti şcoala, încă eşti liber să faci ceea  ce spun părinţii care votează tradiţional cu cel care-i promite că-l păzeşte de unguri, de istorie şi de muncă. Vei găsi întotdeauna pe internet un aşa-zis clasament în care oraşul tău e cel mai frumos din lume. Cascada din apropiere a fost votată de cineva ca fiind cea mai frumoasă din altă lume. Şi tot aşa, până te trezeşti într-o dimineaţă atâta de mândru încât nu mai ştii cu câţi de i să te scrii. Ce-vizor luminos ! Ce-vizor !

© Ioana Haitchi, 07.06.2016, Klausenburg
Foto: Internet
© Ioana Haitchi – Copyright – Toate drepturile rezervate